Näin järjestät täydellisen kotipokeripelin, on 13 –osainen artikkelisarja, jonka avulla voit järjestää mahtavan ja upean pokeri-illan kaikille kavereillesi ja työtovereillesi.
Meidän oppaamme kattaa kaiken mitä järjestämiseen tarvitset, mikä peli on helpoin pelata, mitkä kädet lyövät mitkä kädet ja joka mitä juomaa ja ruokaa kannattaa tarjoilla. Seuraamalla tätä opasta kaverisi tulevat varaamaan paikkaa pelipöydästä jo viikkoja etukäteen.
Artikkelisarjan kuudes osa on myös erityislaatuinen, sillä Stay at Stove Dad –yhteisön (Pysy hellan ääressä, faija. suom. huom.) John Donohue on koonnut meitä varten ateriakokonaisuuden joka sopii kortinpeluuiltamaan vallan mainiosti.
Donohue on 42-vuotias toimittaja, kahden lapsen isä,+6 joka perusti Stay at Stove Dad:in lähinnä sen takia että pysyisi kärryllä siitä miten ruokkia itsensä ja koko muu perhe. Tämän jälkeen hän on mm. kirjoittanut/editoinut kirjan jonka nimi on Man with a Pan, eli Mies ja paistinpannu. Kirjassa on yhteensä 21 eri kirjoittajaa ja kirjassa kokit keskustelevat ruuanlaiton saloista ja ihanuudesta..
Hyvää ruokahalua!
En pidä itseäni oikeastaan uhkapelaajana, vaikka minulla onkin lapsia. Jos totta puhutaan, lapsien saaminen on avioelämän ehkä suurin uhkapeli. (Ja meikäläinen tuplasi tuonkin, tulemalla vanhemmaksi kahdesti), joten tuon riskin ottaminen ei tainnut olla kauhean riskialtista kuitenkaan.
Sinkkuaikoina tuli osallistuttua kuukausittaiseen pokeripeliin työkavereiden kanssa, jotka sattuivat pelaamaan korttia. Ja ystävyytemme nimenomaan perustui siihen kortinpeluuseen ja kortinpeluun lisäksi meillä ei paljon yhteistä ollutkaan. Ja tiedät varmaan sen, että joka pöydässä on aina joku, joka on maksajan roolissa ja parin pelisession jälkeen tiesin tasan tarkkaan kuka tuo maksaja on. Eli se siitä uhkapeliurasta.
Mikäli minulla olisi oma pokeri-ilta järjestettävänä, tarjoilisin ehdottomasti jotain ruokaa. Testasin aihetta muutamilla korttia pelaavilla ystävilläni, mikä voisi olla se toimivin kombinaatio. Paikalliset Pretzelit eli perinteiset rinkelit oli aika yleinen vastaus – et todellakaan halua mitään tai rasvaista tai tarttuvaa joka ehkä sotkisi myös pelikortit.
No, Pretzelithän eivät ole minun kohdallani ratkaisu – itse tarvitsisin jotain proteiinipitoista naposteltavaa tai muuten tunnen itseni väsyneeksi. Mietin hieman asiaa ja kehitin muutaman paremman idean. Ne voivat olla hieman kaukana totutusta, mutta luulisin että ne täyttää ne toivomukset joiden mukaan kädet säilyvät enemmän tai vähemmän puhtaina ja huolimatta siitä mitä kortteja tulee, tunnet itsesi voittajaksi näiden kahden annoksen voimalla. Niissä on paljon proteiinia ja ne saa sinun olosi hyväksi ja jatkamaan samaan malliin.
Mussels a la Plancha (Pannusimpukat)
Kun haluat jotain suolaista, tee vaikkapa simpukoita a la Plancha. Nämä ovat melkoisen idioottivarmoja – kaikki mitä tarvitset simpukoiden lisäksi, on paistinpannu. Ja oluellahan näitäkin on hyvä huuhdella alas kurkusta.
- 500 grammaa simpukoita
- Paistinpannu
Huuhtele simpukat huolellisesti ja puhdista simpukat hyvin ulkopuolelta. Käytä ainoastaan simpukoita jotka ovat täysin kiinni.
Kuumenna paistinpannu kuumaksi.
Laita simpukat pannun pohjalle.
Paista simpukoita kunnes simpukat aukeaa ja päästävät nestettä ja neste haihtuu pois. Kun neste on haihtunut, simpukat ovat valmiita. Syö simpukat suoraan pannulta, simpukat ovat savunmakuisia ja herkullisia.
Tästä määrästä saa 2-3 pelaajaa syötävää, voit tarvittaessa lisätä simpukoiden määrää kun tiedät pelaajien ja syöjien määrän.
- Marengit
Jos haluat jotain makeaa, tee marenkeja. Marengit voivat olla jälkiruokaa, mutta ne ovat lähes kokonaan proteiinia, joten et saa aikaiseksi sokerihumalaa. Nämä tulee tehdä hyvissä ajoin ennen pelien aloittamista. Ja en tiedä sopiiko olut näiden kanssa, se lienee jokaisen oma asia.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen
- 4 kananmunan valkuaista
- ¾ desiä sokeria
- 1 teelusikallinen vanilijasokeria tai vastaavaa
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää vanilijasokeri ja tavallinen sokeri muutama lusikallinen kerrallaan. Vatkaa sekoitus jämäkäksi vaahdoksi.
Annostele leivinpaperille ja paista 225 asteessa noin tunnin verran – aika riippuu hieman siitä haluatko sisälmyksen olevan pureskeltavaa vai rapeaa.
Joidenkin ohjeiden mukaan munan valkuaiset tulisi lämmittää 70 asteiseksi ja sokerikin tulisi seuloa. Olen kuitenkin laiska enkä tee näistä kumpaakaan. On tärkeää lämmittää uuni valmiiksi ettei marenkien pohjat pala. Jotkut ohjeet tietävät myös kertoa että jos haluat marengeista pureskeltavia, paista ne 275 asteessa ja jos haluat niistä rapeita, paista ne 225 asteessa. Paistamisen jälkeen kannattaa myös jättää ne uuniin n. puoleksi tunniksi, uuni pois päältä ja uunin luukku hieman auki.
Tarjoile marjojen ja jäätelön kera, mikäli haluat oikean makuelämyksen. Voit myös mutustella näitä pelipöydässä ja jatkaa pelaamista.
Näin järjestät täydellisen pokeripelin kotona –artikkelisarjan muita artikkeleita:
- Osa 1: Välineet
- Osa 2: Käsirankingit
- Osa 3: Perus strategia
- Osa 4: Asetukset
- Osa 5: Juomiset
- Osa 6: Syömiset
- Osa 7: Kutsut
- Osa 8: Etiketti
- Osa 9: Päihitä kaverisi
- Osa 10: Huijarit
- Osa 11: Lisää pelejä ja pelattavaa
- Osa 12: Kertoimet ja poikkeukset
- Osa 13: Mikä käsi voittaa -laskuri